#Modernivälittäjä: Haapamäki & Katas

Kilpailu kiinteistönvälittäjien kesken on kovaa ja marginaalit pieniä. Viimeisimpien tilastojen mukaan Suomessa on huimat 1684 välitysliikettä ja toimipaikkoja 2275 kappaletta. Yli puolet Suomen kiinteistönvälitysliikkeistä sijaitsee Etelä-Suomen alueella.

Tuhansien kiinteistönvälittäjien joukosta on tunnistettavissa ammattilaisia, jotka onnistuvat jollakin tavoin erottumaan joukosta edukseen. He jäävät kuluttajien mieleen ja tekevät kuukaudesta toiseen huipputulosta. Nyt alkavassa #modernivälittäjä-juttusarjassamme esittelemme pääkaupunkiseudulta kiinteistönvälityksen edelläkävijöitä, jotka vannovat laadukkaan markkinointimateriaalin nimeen.

Jaakko Haapamäki & Lauri Katas

20160823_14_Metsanvartijantie12Espoo_MG_4353

Juttusarjamme ensimmäsinä esittelemme Kahdeksas Päivä Oy:n Jaakko Haapamäen ja Lauri Kataksen. Jaakko ja Lauri aloittivat nykyisen yrityksen osakkaina vajaa 2 vuotta sitten ja ovat sittemmin nousseet lyhyessä ajassa Espoon kärkivälittäjien joukkoon. He ovat itse kehittäneet oman Haapamäki & Katas – palvelukonseptinsa, jonka teho on osoittanut toimivuutensa. Palvelukonseptin ytimenä on tehokas markkinointi ja asiakkaistaan oikeasti välittävät kiinteistöalan ammattilaiset.

Mikä on parasta työssänne? 

Parasta on ehdottomasti vapaus tehdä töitä kuten itse haluaa. Se, että omalla tekemisellä voi vaikuttaa täysin siihen, minkälaista tulosta tekee. Voisi ajatella, ettei välittäjän työssä ole juurikaan sijaa luovuudelle. Tämä on kuitenkin aivan väärä käsitys, sillä mietimme jatkuvasti uusia ideoita markkinointiin ja toimintatapoihin. Vain taivas on rajana!

Miten hyödynnätte digitaalisia kanavia?

Markkinointimme ja toimintamme nojaavat hyvin vahvasti  digitaalisiin kanaviin. Ne auttavat henkilöbrändäyksessä ja muista erottumisessa. Käytämme aktiivisesti mm. Facebookia pitääksemme yhteyttä tiettyyn asiakasryhmään. Youtube-kanava on käytössä asuntoilmoitusten yhteydessä ja teemmekin esittelyvideon jokaisesta myytävästä asunnosta. Oma nettisivumme tuo meille uusia asiakkaita ja auttaa paremmin kertomaan, mistä konseptissamme on kyse.

Mikä on hyvän markkinointimateriaalin merkitys kiinteistönvälitysalalla? 

Valtava. Pääsemme tapaamaan asuntojen ostajia vasta sitten, kun olemme houkutelleet heidät paikalle hyvällä ilmoituksella. Mitä parempi on kohteen esillepano, sitä enemmän saamme liidejä.

Olemme viime aikoina saaneet myyntiin useita asuntoja, jotka ovat olleet pitkään myynnissä, jotkut jopa useilla eri välittäjillä. Olemme lähes poikkeuksetta myyneet kaikki asunnot lyhyessä ajassa. Ilman laadukasta markkinointia ja hyviä materiaaleja tämä ei olisi
onnistunut.

Sama asia pätee asuntojen myyjiin. Meillä on usein vain vähän aikaa asunnon myyjän vakuuttamiseen siitä, että me olemme oikeat miehet huolehtimaan heidän asuntovarallisuudestaan. Laadun ja uskottavuuden on tultava selkeästi esille markkinoinnissamme.

Millaisena näette kiinteistönvälitysalan viiden vuoden kuluttua?

Hyvä kysymys! Vain muutos on pysyvää. Uudet innovaatiot tavoittavat ensin ne kaikista innovatiivisimmat ja yrittelijäimmät välittäjät, jonka jälkeen ne valuvat suurien massojen käyttöön. Ala on erittäin kilpailtu ja uskomme, että kilpailu vain lisääntyy tulevaisuudessa. Välitystoiminnalle on kysyntää niin kauan, kuin ihmiset asuvat omistusasunnoissa.

https://www.vimeo.com/179868111

Kuulostaako hyvältä? Lue lisää Jaakon ja Laurin omilta sivuilta www.haapamakikatas.fi

Tilastot: Aluehallintovirasto & KVKL ry

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s